Diskuze • Pingpongová HuráLiga v Ústí nad Labem • HuráLiga.cz

Pingpongová HuráLiga v Ústí nad Labem

Diskuze

26

Diskuse slouží primárně pro komunikaci mezi hráči. V případě dotazů na organizátora nám napište na podpora@huraliga.cz.

Nové komentáře můžeš přidávat po přihlášení.

  • Roman Zajíček 14.08.2019
    14:53
    Roman Z.

    Jakto ze hraci s nula zapasy na konte maji rozdilne elo body?

    Ondra Krejčí 14.08.2019
    15:24
    Ondra K. Organizátor
    Hráčům bez zápasu nabízíme nově na začátku ligy možnost sebehodnocení, abychom je lépe přiřadili v prvním kole. Proto jim na začátek upravujeme uměle elo. Po jejich prvním zápase se elo vrací tam, kam má :)
  • Roman Zajíček 13.08.2019
    19:06
    Roman Z.

    ...mozna to nekde zaznelo ale zeptam se...podle ceho se losuje prvni kolo?...asi vite kam mirim....

    Ondra Krejčí 13.08.2019
    21:09
    Ondra K. Organizátor
    První kolo každé sezóny se losovalo na základě elo. Systém bral toho s nejlepším elo a nasadil ho proti hráči v polovině elo žebříčku (např. při účasti 16 hráčů je to 1. proti 8., 2. proti 9. atd.). Momentálně uvažujeme nad malinkou změnou losování prvního kola, ale to je ještě ve fázi plánování :)
    Pavel Graf 14.08.2019
    10:44
    Pavel G.
    No, i když to dáte 1-2, 3-4 atd, tak se zas ve druhým kole potkají slabší s lepšíma, např. 2 s 8, což je dost podobný jako při tom současným losování.
    Břetislav Krček 14.08.2019
    10:50
    Břetislav K. Organizátor
    Čau Pavle, je to tak jak píšeš.. Ale ten méně vyrovnaný by byl až druhý soupeř, se kterým se nový účastník ligy potká. Dost záleží na prvním dojmu a pokud první zápas je ok, tak to pozitivně ovlivní názor na celou soutěž. Přijde nám to takto lepší. Napadá tě nějaká výrazná nevýhoda?
    ZK
    14.08.2019
    22:55
    Zbyněk K.
    1-2, 3-4 je blbě, protože to znamená, že první kolo se hraje "finále". 1 a 2 by se měli potkat co nejvíc ke konci
    ZK
    14.08.2019
    23:04
    Zbyněk K.
    Takže když první kolo pak 2. prohraje, tak druhé kolo bude hrát proti horším a tím pádem bude mít trvale horší Buch :)
    Kamil Krejčí 15.08.2019
    07:23
    Kamil K.
    Mě jako hráči ze středu tabulky je to skoro jedno. Ale kdybych měl patřit mezi ty top hráče nebo mezi ty na konci tabulky, asi vůbec bych nejásal hrát hned v 1.kole jakési "finále" s tím nejlepším (nejhorším). Nechal bych to 1.kolo tak, jak je nyní a nebo vzít lepší polovinu a losem k nim přiřadit hráče z druhé poloviny. Švýcarský systém hrát až od 2.kola.
    Kamil Krejčí 15.08.2019
    10:38
    Kamil K.
    Jinak ten důvod ke změně od adminů na jednu stranu chápu, ale tak dá se přece propagovat, že v HL hrají hráči se soupeři na podobné úrovni OD 2.KOLA. A taky jde o nás "služebně starší" hráče, jak zapůsobíme na ty nové. Za mě třeba palec nahoru od Pavla Turka, když jsem hrál svůj 1.zápas, vůbec jsem nevěděl do čeho jdu, co můžu od HL čekat, dostal jsem náklep 0:5, prostě Pavel zapůsobil výborně, řekl mi o HL vše, že tam jsou i hráči na mé úrovni i slabší a další věci a už jsem se hned těšil na kolo druhé... :-)
  • Gabriela Soušková 11.08.2019
    15:18
    Gabriela S.

    Ahoj Ondro, dnes je poslední den na odehrání zápasu 5. kola a volal mi Jirka Z., že mu není dobře, šlo by to posunout o 2 dny nebo to systém nedovoluje? Díky Gabča S.

  • ZK
    08.08.2019
    20:36
    Zbyněk K.

    Já bych chtěl mít možnost vyzvat meziměsto :) Přijmout to nemusí, ale může být meziměstská tabulka :) V každé HL může být jeden kapitán a ten má možnost domlouvat zápasy s ostatními městy... :)

    Břetislav Krček 08.08.2019
    21:57
    Břetislav K. Organizátor
    Věřím, že se k tomu dopracujeme. Tenis je trochu napřed a v mnoha městech se už tvoří komunity, vymýšlejí turnaje a například proti Děčínu jsme si meziměstský zápas už zahráli: www.huraliga.cz/turnaje/detail/tenis/usti-vs-decin-587 Děláme teď maximum pro to, abychom rozběhli i pingpongové ligy po celé ČR a když se to povede, budete mít koho vyzvat. :)
    Roman Zajíček 08.08.2019
    22:05
    Roman Z.
    ...vsak mame na konci zari zapas roku...o 50piv :-)
    Kamil Krejčí 08.08.2019
    23:34
    Kamil K.
    Pro Romana zápas roku, pro mě jako příjemný doplněk k Hurá lize. :-)
    Pavel Graf 08.08.2019
    23:57
    Pavel G.
    Vyzvat hrace (ne mesto) jde. Sice bych čekal nejakou ikonku na jeho profilu, ale pres zpravy muzes napsat komukoliv:)
  • Roman Zajíček 07.08.2019
    18:19
    Roman Z.

    ...k tomu bodovani...jak se udeluji body za remizu? Zapas by mel mit viteze...

    Ondra Krejčí 07.08.2019
    19:37
    Ondra K. Organizátor
    Pokud myslíš elo, tak tam získá malý počet bodů ten, kdo je papírově slabší
  • Pavel Graf 07.08.2019
    14:40
    Pavel G.

    Ahoj, padlo tu docela dost nápadů, ale zkuste na to koukat taky z pohledu organizátorů. Ono to ten systém chce mít co nejvíc jednotný pro různý sporty/města a každá koncepční vyjímka by měla mít nějaký přínos. Jestli se počítá za různý body výhra 5:0 nebo 5:1 bude ve finální tabulce jedno, nejspíš i ty kratší dvojzápasy. Tahat do toho nějaký "směšný" prize money (vstup do další sezóny) mi taky nepřijde moc důležité, přeci jen motivace proč to hrajeme je asi jinde. Všechno by to byly takové kosmetické změny s vícenáklady pro organizátory (vývoj webu atd). Za mě osobně bych nejvíc uvítal Play Off turnaj. A v tom nám nic nebrání si ho zorganizovat (Kamile, hecneš to?:D) - kdy liga skončí se ví, Hurá liga má nějaký turnajový systém (nemám ozkoušeno, ale mělo by jít v klidu použít), takže stačí objednat UJEP na nějaký termín (asi neděle týden po dohrání?) a sejít se tam. Dejme tomu pro 8 lidí + 1-2 nahrádníky. Když se to domluví oficiálně, tak se virtuální medaile za letní sezónu můžou k profilům přidat za turnaj, jinak asi zůstává pořadí z ligy. Dokud nebude sponzor ligy, tak jinak asi bez cen (pokud si tam nechceme vybírat startovný za finálový turnaj). Obecně jen dodám, že současný systém HL má hlavu a patu a nenabourával bych to nějakýma drobnýma úprava, který toho moc neřeší. Jen za to Play Off se přimlouvám:) To by se totiž i spojilo s takovým teambuildingem a mohl by to být příjemný (půl)den.

    A dvě drobnosti za mě:
    - jak se losuje první kolo každé sezóny? Nemělo by se brát v potaz ELO?
    - mě se zatím netýká, páč žádný zápasy mimo ligu nehraju, ale kluci co chodí ty neděle by možná uvítali: Když je možnost zadávat zápasy mimo ligu, neměl by být někde viditelný ELO žebříek? Když jsem kdysi dávno hrával online hry (NHLko, Ondro možná si to ještě pamatuješ:D), tak to bylo docela prestižní a motivovalo nás to hrát tyhle přáteláky. Ale je fakt, že ta prestiž je až od určitého množství hráčů, teď jsme fakt jen malá komunitka:)
    - A pls jaká je škála při výpočtu toho ELO rozdílu při výhře/prohře? V tom online gamingu to bývalo tak, že když jsi porazil lepšího hráče dle žebříčku, tak jsi mu vzal víc bodů, než kdyby on porazil tebe. Předpokládám, že tady je to nějak obdobně.

    Ondra Krejčí 07.08.2019
    15:27
    Ondra K. Organizátor
    Grafo, díky za reakci, napsal jsi to přesně :) K tvým dotazům - první kolo každé sezóny se losovalo na základě elo (elo sbíráš i ligovými zápasy, nejen mimosoutěžními). Systém bral toho s nejlepším elo a nasadil ho proti hráči v polovině elo žebříčku (např. při účasti 16 hráčů je to 1. proti 8., 2. proti 9. atd.). Momentálně uvažujeme nad malinkou změnou losování prvního kola, ale to je ještě ve fázi plánování :) V zápasech se hraje maximálně o 32 bodů. Pokud porazíš hráče s elo na podobné úrovni jako je ta tvoje, dostaneš někde okolo 16 bodů. Pokud porazíš někoho s diametrálně jiným elo, získáš okolo 32 bodů. Jak jsme psali - s playoff jsme vám maximálně k dispozici co stran systému a proškolení s ním. Myslím, že Kamil se chytne :))) Elo žebříček existuje v republikovém měřítku -> www.huraliga.cz/statistiky/zebricek-elo (v Ústí je HuráLigová jednička a dvojka! :)
    Pavel Graf 08.08.2019
    09:14
    Pavel G.
    Oki, tak to nasazení 1. proti tomu v půlce mě mátlo:) Chápu, logiku to dává. Já doufám, že Kamil hecne to PO. Přeci jen ty emoce na finálovým turnaji (když ostatní budou přihlížet) jsou větší, než když se jen po sezóně koukneš na finálovou tabulku. Případně, Kamile, když tě do toho tak navážíme a chtěl bys nějak pomoct, napiš mi a přiložím ruku.
    A pár drobností k webu: Diskuze by mohla zvládat aspoň základní formátování (minimálně od entrování) a v tom ELO žebříčku bych přidal do výpisu sloupeček město (nebo přidal k tomu Sport/Disciplína) a klidně i filtr dle města.
    Kamil Krejčí 08.08.2019
    09:27
    Kamil K.
    Pokud by se nikdo turnaje PO neujmul, tak se od další sezony toho můžu ujmout i já, ale budu rád, když se na tom týmově budeme podílet. Je to pro všechny a hlavně pro ty nejlepší a tam se třeba ani nemusím já dostat (do té top8). :-) Bylo by fajn to odehrávat až 14 dní po posledním kole, protože celý týden po posledním kole je ještě prostor na odložené zápasy kola osmého. Mě by to tedy vycházelo jestli dobře počítám na neděli 1.prosince. Pokud se tedy nikdo neujme hlavní organizace, tak si vezmu na starost to, co je mi bližší. A to web (ten turnajový systém) a zamluvení-rezervace stolů, domlouvání s hráči jestli půjdou atd.. Co se týče pak případného "vyhodnocení" někde v restauraci a další legrácky kolem, tak to bych nechal zas na někom jiném. Po téhle sezoně nevím, jestli bych to teď dal, frčím ještě na jednu dovolenou, no uvidíme... :-)
  • Kamil Krejčí 07.08.2019
    10:00
    Kamil K.

    Já myslím, že systém HL je nastavený v rámci možností docela dobře. Co by se dalo vylepšit?
    a) dát tady veřejnou možnost pro všechny z Hurá ligy odehrát zápas v neděli od 9.hodin na Ujepu. Ale nechat konečné rozhodnutí na samotných hráčích, kdy a kde se zápas odehraje tak, jak je tomu nyní. Rozhodně netlačit centrálně do nějakého pevného termínu!
    b) napsat do pravidel, aby hráči reagovali na domlouvání zápasů co nejdříve a to vždy už během pondělí (nebo neděle večer). Je fajn si rozplánovat svoje jiné aktivity během týdne a nečekat X dnů na reakci protihráče.
    c) místo odehrání 1 zápasu do 5 vítězných setů, tak odehrát 2 zápasy na 3 vítězné sety. O 1 set by se tak v průměru zvýšil zápas. (nyní je to 5-9 setů, nově by to bylo 6-10 setů). Čas na to během té hodiny rozhodně je. A možná i zatraktivnit počítání bodů. Např. výhra 3:0 - počet bodů 6:0, výhra 3:1 - počet bodů 5:1, výhra 3:2 - počet bodů 4:2.
    d) oživit Hurá ligu turnajem Play-off. Vypočítat datum skončení sezony a s předstihem alespoň dvou měsíců již dát pevný termín na tento (dobrovolný) turnaj. Pokud by se nikdo nechtěl ujmout organizace, klidně bych si to případně vzal do svých rukou.
    e) pokud by do budoucna bylo v HL více hráčů (od 24 výše), tak udělat 2 divize, mezi kterými by se postupovalo a sestupovalo. A úplně nový účastník HL by buď šel do 2.divize nebo dle výkonnosti by mohl být případně zařazen hned do "jedničky". Bylo by to určitě další ne malé oživení.

  • Pavel Turek 05.08.2019
    21:42
    Pavel T.

    Docela dobrý nápad, souhlasím s tímto systémem Romane. Jsem pro.!!!!

  • Roman Zajíček 05.08.2019
    20:27
    Roman Z.

    Nesel by ten termin zacatku noveho kola posunout o 14dni drive? A na 8kol staci 9 platicich...proc 12? Nejake napady? :-) proc platit pulku startovneho naborari a nepouzije se to na ceny, napr. prvnim trem se vrati startovny, dalsi tri treba sleva 50kc do dalsiho kola, proc to neodehrat systemem "turnaje" napr. o vikendech? Kdo prijde hraje a vysledky se budou pocitat do dlouhodobe souteze, pocet vzajemnych zapasu mezi dvemi hraci by byl napr 4.

    Ondra Krejčí 07.08.2019
    09:15
    Ondra K. Organizátor
    Ahoj všem, termíny začátku ligy a systém ligy máme pro všechna města stejný, takže s tím určitě hýbat nemůžeme :) To stejné platí i s minimálním počtem účastníků. Aby systém aspoň trochu fungoval s přiřazováním podobně silných soupeřů a nehrálo se jen každý s každým, je potřeba mít víc hráčů, než je minimum, se kterým se to dá odehrát. Navíc musíme počítat se zraněními atd. Takže ano, 9 hráčů je teoretické minimum, ale prakticky je to 12. Jinak náborářskou soutěž jsme už zrušili a místo ní zainvestovali do vývoje webu (virtuální poháry v síni slávy + virtuální medaile u profilu) a shánění partnerů do lig. Mimochodem, kdybyste někdo měl tip na firmu, která by ráda spolupracovala s HuráLigou a byla by ochotná dát ceny / peníze na ceny třeba do pingpongové ligy tady v Ústí, budeme rádi :)
  • Roman Zajíček 31.07.2019
    13:59
    Roman Z.

    Krejčí Ondra ....co delas v nedeli od 9h? Prijd za nama na halu a muzem probrat vse co se tyce hl, jak s pomoci tak jak ji posunout o level vyse....

    Ondra Krejčí 31.07.2019
    14:18
    Ondra K. Organizátor
    Bohužel nejsem v Ústí...S Kamilem jsme se ale trochu bavili o možnostech včera a ten tam bude, tak zkuste probrat možnosti spolu a sejít se můžeme případně potom ;)
    ZK
    31.07.2019
    17:11
    Zbyněk K.
    Vidíš, neděle 9h se nehodí ani velitelovi :) Nejsem jediný :)