Diskuze • Badmintonová HuráLiga v Havířově - Pokročilí • HuráLiga.cz

Badmintonová HuráLiga v Havířově - Pokročilí

Diskuze

32

Diskuse slouží primárně pro komunikaci mezi hráči. V případě dotazů na organizátora nám napište na podpora@huraliga.cz.

Nové komentáře můžeš přidávat po přihlášení.

  • Ondra Krejčí 27.04.2022
    10:47
    Ondra K. Organizátor

    🙋‍♂️ Ahoj všem, právě jsme založili a umožnili přihlašování na další sezónu. Kdo víte, že budete hrát, můžete se už teď přihlásit 😉. Děkujeme za účast v této i další sezóně! O.

  • Ondra Krejčí 20.04.2022
    14:58
    Ondra K. Organizátor

    Ahoj! Pro ty hravější z vás jsme si připravili novinku - HuráLiga Tipovačku ✔️! Tipni si pořadí v první osmičce 🪜 základní části lig ve svém městě a staň se králem tipérů 👑! Svoje tipy můžete zadávat přímo v lize, kde vedle sekce Sportoviště přibyla nově i sekce Tipovačka. Tipování končí s koncem 3. kola, pak už můžete jen sledovat, jak se vašim favoritům daří 💪.

  • Radim Janošek 12.04.2022
    01:20
  • Radim Janošek 12.03.2022
    19:49
    Radim J.

    Přátelé už zítra večer los Havířov bembajz ligy pořád otevřené přihlášení v sekci připravované. Všichni jste vítáni.

  • JG
    10.03.2022
    08:29
    Jiří G.

    Ahoj. Mám stálou rezervaci na vzpěračské hale v neděli od 09 do 10:30, kdy mohu odehrát zápas. Není problém po včasné domluvě, aby si zápas odehrála i další dvojce a pokud zbyde čas, tak můžeme dát čtyřhru.

  • Radim Janošek 05.03.2022
    20:45
    Radim J.

    Už za 8 dní v sekci připravované Havířov liga na 2 vítězné sety.Registrace otevřená.

    Lukáš Herman 06.03.2022
    17:34
    Lukáš H.
    Proč ses místo 3 pevných setů rozhodl hrát na 2 vítězné? To pak budou některé zápasy trvat 20 minuta co se zbylým časem? 3 pevné sety by mi rozhodně dávaly větší smysl.
    Radim Janošek 06.03.2022
    21:16
    Radim J.
    Že zbylým časem se dá hrát dal a pořád to můžu změnit na 3 pevne sety
  • Radim Janošek 19.02.2022
    16:45
    Radim J.

    Upřímně bych v tom viděl taky výhodu hrát na 3 pevné sety. Pokud je zápas vyrovnaný je to celkem fofr to odehrát.O fyzické náročnosti ani nemluvím.A nehledě na to že už taky nejsem žádný mladíček 🤣👍

  • David Pavlíček 19.02.2022
    09:47
    David P.

    Čau Jirko, pěkná analýza. Hlavně ta acyklicka bipedalni lokomoce :-)
    Jinak za mě naprosto souhlasím s názorem, ze by bylo vhodnější hrát zapas na 3 sety. Jednak by měl zapas vždy vítěze, jednak by odpadly obavy, zda zapas stihneme dohrát (i mě už se nejednou stalo, ze jsme to nestihli) a u vyrovnanejsich a delších zápasů by to rozhodne pomohlo i po te zdravotní stránce, zapas by měl podle mě i větší náboj a tempo. Co se týče míčů, je zde pouze doporučení, můžeme hrát po dohodě s čímkoli, v tom problém nevidím

  • JG
    15.02.2022
    08:15
    Jiří G.

    Hurá liga – hodnocení badmintonové soutěže ze strany badmintonového fanatika
    Základní (důležité) informace o badmintonu
    Badmintoný pohyb je svojí povahou acyklická bipedální lokomoce rychlostně-vytrvalostního charakteru s kolísavou intenzitou zatížení. Zápas trvá asi 30 min, ve třísetovém zápase mohou hráči přesáhnou 60 min.
    Čistý čas hry v badmintonu odpovídá asi třetině doby celého zápasu, a je skoro 2 x delší než čistý čas hry v tenise. Hráč badmintonu naběhá za třísetový zápas trvající 42 min přes 2,2 km, což překonává uběhnutou vzdálenost tenisty v třísetovém zápase, který se hraje třikrát déle.
    Vysoká intenzita zatížení při badmintonu sebou nese zdravotní rizika a to přetěžováním organismu především hrající paže a zádového svalstva. Dochází ke zraněním a to k distorzi hlezenního kloubu, distorzi kolenního kloubu, natržení či utržení Achillovy šlachy, natažení či natržení svalů stehna a poranění oka od zásahu míčkem. Způsobuje chronická onemocnění jako tenisový loket, oštěpařský loket, zánět patního úponu plantární aponeurosy, zánět Achillovy šlachy, skokanské koleno, zánět ramena, bolesti bederní části páteře.

    Zejména u hobby hráčů nejčastější příčinou poranění bývá dlouhodobá absence přípravy organismu na výkon, nedostatečná re¬generace a také špatné technické provedení razantních úderů.


    Hodnocení

    Od účasti v badmintonových soutěžích organizovaných „Hurá Liga.cz“ a jinými mne odrazovalo, že z dynamického sportu je vytvořena vytrvalostní soutěž hraná na čtyři sety s míčem, který nesplňuje v podmínkách tuzemských hal pravidla badmintonu. (bod 3.testování rychlosti míčku, vyjádření trenéra M.Turoně na badminton webu a srovnávací testy míčků)
    Znám hráče, kteří tyto soutěže trvale nebo dočasně opustili pro chronická zranění. Tuto sezónu, jsem byl kamarády přesvědčen, abych vyzkoušel singl „Hurá Liga.cz“ a debl v Paskovská Amokova deblová liga hrané na tři sety.
    Po pěti odehraných zápasech v „Hurá Liga.cz“ byly tři herně velice vyrovnané. Ve dvou zápasech z důvodu vypršení 60 minut nebylo možno odehrát nebo dohrát čtvrtý set (další nájemce kurtu, uzavření haly). I třetí zápas by se nevešel do 60 minut, kdybych zápas od poloviny nedohrával se zdravotními potížemi s úcty k soupeři.
    Trochu matematiky. Dle bodu pravidel č.16 Přestávky: V každém setu nepřesahující 60 sekund, když je poprvé dosaženo 11 bodů. Nepřesahující 120 sekund mezi prvním a druhým setem a mezi druhým a třetím setem. To, je po odehrání třech setů již sedm minut, k tomu připočtěme nezbytných pět minut pro rozehrání a zahřátí. Takže při hře na čtyři sety zbývá čtyřicet pět minut čistého času a na tři sety zbývá čtyřicet osm minut čistého času.
    Takže, když se povede dvacetiminutový set (1. set v pátém kole bez předepsané 60s přestávky), nebo dva patnáctiminutové, tak to časově na čtyři sety nevychází . Tady musím pořadateli vytknou, že vyhodnocuje různé statistiky, délku jednotlivých zápasů a setů nikoliv, což je u badmintonu zcela běžný údaj vedle výsledku utkání. Takový údaj, je důležitý pro organizaci soutěží (pořádání turnajů) a nejen logicky, ale i ze zkušenosti lze vyvodit, že v utkání vyrovnaných zkušených hráčů budou jednotlivé výměny , sety i zápas probíhat déle, než u začátečníků a tím i s větší intenzitou.
    Paskovská Amokova deblová liga hrané na tři sety, je organizována hráčem a zkušeným pořadatelem, který zápasy na tři sety dosáhl optimální vyváženosti zápasů. Badminton, se hraje dle pravidel na dva vítězné sety, takže třísetový zápas je běžný, vždy, je znám vítěz bez možnosti remízy, což prohlubuje zážitek ze hry a i za stavu 0:2 dává možnost malého reparátu a plně vyplňuje čas pro zápas s rezervou. Pokud, je čas lze si dále zahrát a navázat nové kontakty a získat nové spoluhráče.

    Závěrem

    Z pohledu fanatika, pro kterého je badminton podobně jako pro Indonésany náboženstvím, je
    „Hurá Liga.cz“úspěšná komerční a marketingová záležitost v organizování různých sportů, kdy v případě badmintonu není pořadatelem respektován duch a filozofie ani pravidla nejrychlejší raketové hry.
    Zlepšení by bylo možné, kdyby pořadatel doporučoval ke hře kvalitnější míč, sledoval probíhající soutěže, lépe rozděloval hráče do skupin podle výkonnosti, zkušené hráče by nechal byť po domluvě hrát zápasy na tři sety a předcházel zraněním a chronickým onemocněním a tím by chránil zdraví hráčů. Umožnilo by to hru i hráčům vyššího věku.(pořadatel věk nesleduje?) Tyto doporučení by mohly přispět, aby se soutěže účastnilo více hráčů.
    Jako důkaz uvádím vysokou účast v Paskovské Amokově deblové lize a Paskovské singlové lize srdcařů a nadšenců.